Premsa > Notes de Premsa
Zoom
Intervenció de Bernardí Roig a la Catedral de Burgos
27-10-2011
Venècia

Un diàleg entre Bernardí Roig i Fabrizio Plessi clou la participació de Catalunya i Balears a la Biennal d'Art de Venècia

L'IRL aposta per la continuïtat en la presència a Venècia

Un diàleg sobre la llibertat creativa tancarà la participació de Catalunya i les Illes Balears a la Biennal d'Art d'enguany. L'artista italià Fabrizio Plessi participa avui en una xerrada amb el mallorquí Bernardí Roig titulada "Biennale per / Biennale contro: l'artista e la libertà creativa". La directora de My Biennale Guide, Mara Sartore, serà la moderadora de l'acte, que estarà conduit per Patrizio Rigobon, professor de la Universitat Ca'Foscari i president de l'Associazione Italiana di Studi Catalani. 

L'italià Fabrizio Plessi és un reconegut videoartista que enguany ha estat el representant del pavelló de la ciutat de Venècia. De la seva banda, Bernardí Roig és un habitual de la cita veneciana i un dels més destacats artistes de les Illes. 

 

L'acte, que se celebrarà a la Universitat veneciana Ca'Foscari, suposa la cloenda de la participació catalano-balear a la Biennal d'Art de Venècia amb el projecte Mabel Palacín: 180º. El pavelló, inaugurat el passat 1 de juny, es podrà visitar fins diumenge al Magazzino del Sale núm 2.

 

El director de l'Institut Ramon Llull, Vicenç Villatoro, ha fet una valoració positiva de la participació a la Biennal i ha avançat que es mantindrà: "Venècia és un dels grans aparadors de l'art contemporani mundial. La presència del pavelló de Catalunya i les Balears ha permès tornar a ser presents en aquest aparador a través d'una obra que ha estat ben rebuda i molt ben valorada, que enllaçava al mateix temps amb la tradició artística pròpia i amb els grans debats que planteja Venècia. En qualsevol cas, és important la continuïtat en la presència a la Biennal: és una operació a mitjà i llarg termini que s'alimenta precisament a través de la presència ininterrompuda, de manera que la nostra producció artística obté visibilitat, prestigi i relleu".