Jornades

Jornades

Programa conjunt S.A.L.E. + Institut Ramon Llull
Juny-octubre 2011

 1. Commons: un nou paradigma sobre el privat i el públic. Defensar i governar els béns comuns. Corsaris i pirates al segle XXI: la captura, l'expropiació i la privatització vs. la recuperació, la reapropiació i la redistribució".

  Data: 10 de juny.
  Hora: de 15 a 19 h.
  Magazzino del Sale n. 2. Dorsodouro, 265.

  Ponents:
  UGO MATTEI: Jurista, professor de Dret Civil a l'Universitá degli Studi di Torino. Professor de Dret Inernacional Comparat a Hastings, (Universitat de California, San Francisco). S'ocupa en particular del dret de la propietat i bens comuns, col•labora regularment amb el diari Il manifesto, i és autor de Common Law (1992) La legge del più forte (2010) i, amb Laura Nader Il saccheggio-Regime di legalità e transformazioni globali (2010).

  CHRISTIAN MARAZZI: economista, Master en història econòmica americana a la London School of Economy, PHD en ciències econòmiques a la City University of London. Autor, entre altres llibres, de Capitale & linguaggio. Dalla new economy all'economia di guerra (2004) i Il comunismo del capitale. Finnziarizzazione, biopolitiche del lavoro e crisi globale (2010).

  FRANCESCO RAPARELLI: Filòsof i activista, alumne de Paolo Virno.

  JOAN FONTCUBERTA: Artista, docent, assagista, crític i promotor d'art especialitzat en fotografia. Premi David Octavious Hill per la Fotografisches Akademie GDL d'Alemanya el 1988, Chevalier de l'Ordre des Arts et des Lettres pel Ministeri de Cultura de França el 1994, Premi Nacional de Fotografia, atorgat pel Ministeri de Cultura d'Espanya el 1998, Premi Nacional d'Arts Visuals al 2010.
 2. Pràctiques del comú a la metròpolis de la crisi. Gentrificació, colonialisme, conflicte, art i arquitectura.

  Dates: 25-26 de juny.

  Ponents: -Decholonizing Architecture (Eyal Weizman, Alessandro Petti ,Sandi Hilal). -Josephine Berry Slater i Anthony Iles. -Martí Peran.
 3. Canviar l'ordre en el temps del "nou des-ordre mundial". La governança global en els conflictes socials i ambientals, les revoltes i revolucions: les paradoxes de la Xina i els esdeveniments d'Àfrica del Nord que estan canviant l'espai euromediterrani.

  Dates: 23-24 de setembre.

  Ponents pendents de confirmar.
 4. Després de l'espectacle. Reflexions sobre l'estatut de la imatge en els nostres dies.

  Dates: 14-15 d'octubre

  Ponents pendents de confirmar.