Logo Venezia Catalunya 2009
Logo Institut Ramon LLull - Venezia

Premsa

Cerqueu a Premsa:


Logo Biennale Venezia
l'Accademia di Belle Arti di Venezia Exposició organitzada amb la col•laboració de l'Accademia di Belle Arti di Venezia
Imprimir

 ACTUALITAT

Venècia : 04-11-2009

Jornada acadèmica Le città inconfessabili. Dalla Catalogna all’Europa a Venècia

Amb la participació de l’alcalde de la ciutat, Massimo Cacciari

L’Auditori de Santa Margherita, a Venècia, acollirà el proper 4 de novembre una jornada acadèmica amb el títol Le città inconfessabili. Dalla Catalogna all’Europa, passando per l’America. Aquesta serà la darrera activitat organitzada per l’Institut Ramon Llull a Venècia enguany vinculada al projecte Venezia, Catalunya 2009. La Comunitat inconfessable amb què Catalunya ha participat per primera vegada a la Biennal d’Art.

jornadavenecia.jpg
Zoom

L’objectiu de les jornades és debatre si el plantejament de “La Comunitat Inconfessable” encara té un significat dins la construcció de la ciutat contemporània, i verificar quina mena de comunitats són les ciutats dels escriptors. La questió naturalment no concerneix tan sols Catalunya però és a partir de Catalunya que es planteja la qüestió. Els ponents tractaran, cadascú des del seu propi punt de vista i des del seu àmbit, una o més “ciutats inconfessables”: de l’antiguitat clàssica fins a les metròpolis contemporànies, passant també per les comunitats “confessables” del pensament utòpic i dels llocs amb dignitat literària.

La jornada s’estructurarà en dues sessions de treball. La primera tindrà lloc al matí i girarà entorn Les ciutats i el pensament. L’alcalde de Venècia, Massimo Cacciari, serà l’encarregat de pronunciar la ponència inaugural. Seguiran les intervencions de Vittorio Gregotti, arquitecte italià i professor; Mercè Rius, filòsofa i professora de la UAB, Joana Masó, assagista i traductora; i els professors de la Universitat de Ca’ Foscari de Venècia Silvia Burini i Vincenzo Arsillo.

La jornada de la tarda estarà centrada en Les ciutats i la literatura i comptarà amb les intervencions de Simona Škrabec, escriptora i traductora; i els professors de la Universitat de Ca’ Foscari de Venècia: Patrizio Rigobon, Rosella Mamoli Zorzi, Francesca Bisutti de Riz i Paola Mildonian.

Aquesta és la darrera activitat que organitza l’IRL a venècia aquest any amb motiu de la participació de Catalunya a la Biennal d'Art de Venècia. El passat 11 de setembre l’Institut Ramon Llull i les Joventuts Musicals de Torroella van oferir un concert de l'Acadèmia 1750-Orquestra Històrica del Festival de Torroella de Montgrí a l’església de San Giovanni in Bragora de Venècia.

La·Comunitat¬ Inconfessable

Un projecte de¬
Valentín Roma amb:

Joan Vila-Puig¬
i Elvira Pujol/Sitesize¬

Daniel G. Andújar¬
/ Technologies To The¬ People

Pedro G. Romero¬
/ Archivo F.X.

La comunitat inconfessable

Partint del llibre homònim de Maurice Blanchot, La comunitat inconfessable és una proposta que explora les formes d’intervenció social adoptades per algunes pràctiques artístiques que es desenvolupen a l’entorn de la idea del que és comunitari.

Per formar part d’aquesta proposta, s’han seleccionat tres projectes diferents –Sitesize/Joan Vila-Puig i Elvira Pujol, Technologies To The People/Daniel G. Andújar i Arxiu F.X./Pedro G. Romero–, que, tanmateix, participen d’unes estratègies comunes de transversalitat i antagonisme, en un territori difícilment cartografiable, situat en les escletxes tant de la institució de l’art com dels models de productivitat cultural.

Valentín Roma

Patrocinadors: Vueling Gas Natural La Caixa Grup Agbar
[� Institut Ramon Llull 2009. Tots el drets reservats]�[info@llull.cat] Carrer Diputaci�, 279 baixos, 08007. Barcelona. Tel. +34 934 67 80 00. Fax +34 934 67 80 06 // Protectora 10, local 11, 07012. Palma Tel: +34 971 72 96 67. Fax. +34 971 72 57 53 // http://www.llull.cat