Logo Venezia Catalunya 2009
Logo Institut Ramon LLull - Venezia

Premsa

Cerqueu a Premsa:


Logo Biennale Venezia
l'Accademia di Belle Arti di Venezia Exposició organitzada amb la col•laboració de l'Accademia di Belle Arti di Venezia
Imprimir

 ACTUALITAT

Venècia : 09-09-2009

Concert extraordinari de l'orquestra Acadèmia 1750 a Venècia amb motiu de la participació de Catalunya a la Biennal Interpretaran l'oratori de Vivaldi Juditha Triumphans

Interpretaran l'oratori de Vivaldi Juditha Triumphans

L'església de San Giovanni in Bragora de Venècia acollirà, aquest divendres, 11 de setembre, el concert extraordinari de l'Acadèmia 1750-Orquestra Històrica del Festival de Torroella de Montgrí. El concert està co-promogut per l'Institut Ramon Llull i Joventuts Musicals de Torroella de Montgrí. Segons ha explicat el director de l'IRL, Josep Bargalló, "aquesta és una de les grans activitats que l'IRL ha programat a Venècia a la tardor al voltant de la participació catalana a la Biennal d'Art".

concertjudithanoti0001.jpg
Zoom

L'Orquestra Acadèmia 1750 interpretarà l'oratori d'Antonio Vivaldi (1678-1741) Juditha Triumphans a l'església de San Giovanni in Bragora, on va ser batejat Vivaldi. Aquesta audició anirà a càrrec dels solistes vocals Emanuela Galli, Josè Maria Lo Monaco, Gemma Coma-Alabert, María Hinojosa i Marta Infante, el Cor de La Stagione Armonica i l'Acadèmia 1750, tots sota la direcció d'Ottavio Dantone.

El director artístic de l'Acadèmia 1750, Oriol Pérez, ha destacat la gran complexitat d'una obra que "a Venècia no ha estat interpretada en els darrers 20 anys". Pérez també ha volgut remarcar la importància de "comptar amb l'aval del clavicembalista i director italià Ottavio Dantone, considerat mundialment com un dels més grans especialistes en la interpretació de la música del Settecento i, en especial, de la música d'Antonio Vivaldi".

Aquesta actuació suposa la recuperació de la producció realitzada l'any 2007 pel Festival de Músiques de Torroella de Montgrí i que fins ara només s'havia pogut veure a Torroella i Lugo, on se'n va realitzar un enregistrament sonor també amb el suport de l'IRL. Enguany, i amb motiu de la participació de Catalunya a la Biennal d'Art de Venècia, el Festival de Músiques de Torroella de Montgrí i l'Institut Ramon Llull han sumat esforços i recursos per tal d'interpretar aquest oratori a l'església de San Giovanni in Bragora, coincidint amb la diada nacional de Catalunya. 
El concert, d'entrada lliure, començarà a les 20h del vespre.

La·Comunitat¬ Inconfessable

Un projecte de¬
Valentín Roma amb:

Joan Vila-Puig¬
i Elvira Pujol/Sitesize¬

Daniel G. Andújar¬
/ Technologies To The¬ People

Pedro G. Romero¬
/ Archivo F.X.

La comunitat inconfessable

Partint del llibre homònim de Maurice Blanchot, La comunitat inconfessable és una proposta que explora les formes d’intervenció social adoptades per algunes pràctiques artístiques que es desenvolupen a l’entorn de la idea del que és comunitari.

Per formar part d’aquesta proposta, s’han seleccionat tres projectes diferents –Sitesize/Joan Vila-Puig i Elvira Pujol, Technologies To The People/Daniel G. Andújar i Arxiu F.X./Pedro G. Romero–, que, tanmateix, participen d’unes estratègies comunes de transversalitat i antagonisme, en un territori difícilment cartografiable, situat en les escletxes tant de la institució de l’art com dels models de productivitat cultural.

Valentín Roma

Patrocinadors: Vueling Gas Natural La Caixa Grup Agbar
[� Institut Ramon Llull 2009. Tots el drets reservats]�[info@llull.cat] Carrer Diputaci�, 279 baixos, 08007. Barcelona. Tel. +34 934 67 80 00. Fax +34 934 67 80 06 // Protectora 10, local 11, 07012. Palma Tel: +34 971 72 96 67. Fax. +34 971 72 57 53 // http://www.llull.cat